Outsourca mötesbokning - Fördelar och vad är viktigt att tänka på?

April 13, 2020
Mötesbokning
Såhär enkelt är det:
Välj önskad tjänst och begär offerter.
Vi matchar din begäran med våra partners.
Du mottar kostnadsfritt offerterna.

Att outsourca mötesbokningen kan ge många fördelar gentemot att enbart sköta det inhouse. Allt fler företag kan skriva under på att det har varit en lönsam affär att lägga mötesbokningen externt. Det finns dock också exempel på när det inte alls har fungerat med att leja ut mötesbokningen. Genom att ha en uttänkt plan och strategi så kan ni få det hela att flyta på bättre.

Idag finns en uppsjö av företag som erbjuder hjälp med mötesbokning och de flesta verkar göra ett bra jobb. Det kan ändå vara viktigt att säkerställa att man verkligen hittat rätt innan man anlitar ett företag för att ta hand om mötesbokningen. Fråga gärna om referenser innan du anlitar ett nytt företag för mötesbokning, om det går gärna i samma bransch.

Tänk också på att inte starta igång projektet i all hast utan fundera igenom exakt vad ni få ut av att anlita en extern part. Det är viktigt att ni får en bra dialog med företaget ni sedan samarbetar med och sätter upp tydliga rutiner på hur det hela ska skötas.Saker som kan vara bra att tänka på:

  • Hur ska mötena rapporteras? Via mail, direkt i en online kalender eller annan lösning?

  • Hur tas en ringlista fram? Har ni redan material att ge företaget? Eller kommer ni behöva hjälp?

  • Vilken målgrupp vill ni nå ut till? Ju mer exakt ni kan identifiera eran optimala målgrupp ju bättre resultat kan ni räkna med.

  • Under hur lång tid kan ni tänkas behöva hjälp? Vet ni att ni kommer vilja ha hjälp under lång tid framöver så kan det vara bra att hitta en leverantör som vet att de kan erbjuda hjälp under hela tidspannet.
Fördelar med extern mötesbokning (att outsourca mötesbokningen)

Mer tid för sälj

Genom att avlasta inhouse-säljarna och låta en annan part ta hand om mötesbokningen så frisätts mycket tid för de egna säljarna. I många fall kan det handla om så mycket som dubbelt så mycket mer tid för att sälja. Detta borde ge er en kraftigt ökad försäljning.

Mindre risk

Vad händer om ni anställer en mötesbokare på fulltid och denna inte klarar att leverera tillräckligt många möten för att bli lönsam? Om marknaden plötsligt gör en tvärvändning ner och ni har mötesbokare inhouse kan de helt plötsligt bli överflödiga. Genom att outsourca mötesbokningen så minskar ni risken och kan istället betala för de möten ni önskar varje månad.

Möjlighet att testa fler aktörer

Med mötesbokning outsourcad så har ni många aktörer att välja mellan. Ni kan enkelt testa flera olika alternativ och hitta den samarbetspartnern som fungerar bäst för er.Jämför olika leverantörer kostnadsfritt

j-mf-r

Du har möjlighet att snabbt och enkelt begära in upp till fyra offerter från fyra olika företag som erbjuder extern mötesbokning med hjälp av vår kostnadsfria tjänst. Vi screenar alla våra leverantörer och har redan gjort jobbet åt er för att hjälpa er att spara tid och energi. Detta går att göra på

Att använda vår tjänst innebär inte några förpliktelser eller krav så att ni kan känna er trygga i att hitta en leverantör som passar er så enkelt som möjligt.

Den enkla vägen till fler bokade möten.
Anmäl dig ovan kostnadsfritt.

Related Posts

© Externmotesbokning®